Alkmaar
06-2945 7312
fred@eckkies.nl

Wordpress website bouwen

Duidelijk & betaalbaar. Goed hoeft niet altijd duur te zijn.

WordPress website bouwen

seo voor wordpress

U wilt een WordPress website bouwen. En het liefst eentje die ook nog eens genoeg bezoekers trekt. Dat is plan A. Maar hoe doe je dat? Dat begint dan met een cursus WordPress bij mij. In één dag leer ik u gegarandeerd de complete basis, en bent u in staat om uw eigen WordPress website te onderhouden en te (ver)bouwen. Met veel aandacht voor SEO voor WordPress. Uiteraard zijn er online cursussen te vinden, maar dan moet u alles als nog zelf gaan uitvinden. Tijdens mijn cursus laat ik u zelf alles zien waarna u zelf de opdrachten gaat uitvoeren en krijgt u de begeleiding die nodig is. Tussendoor voorzie ik u van vele tips en trucs om het beste resultaat te halen.

SEO voor WordPress website

De rode draad die door de cursus WordPress loopt is SEO. Search Engine Optimalisation. Zorgen dat uw website voldoet aan alle eisen die de zoekmachines stellen aan uw website. We gaan op zoek naar geschikte zoekwoorden voor uw website, we verbeteren de structuur en gebruikte afbeeldingen, en we gaan de gebouwde website controleren met behulp van de Yoast SEO-plugin. Dit is de meeste gebruikte plugin voor WordPress websites.

Yoast SEO plugin helpt u op weg

Deze plugin wordt na installatie geactiveerd en gaat zich meteen ‘bemoeien’ met de dingen die u aanpast op uw website. Hij kijkt o.a. naar hoeveel woorden u gebruikt, of uw zoekwoord wel goed uit de verf komt, of uw foto’s wel voldoen aan de gestelde eisen enzovoort. Deze Yoast plugin is een belangrijk onderdeel van mijn WordPress cursus en gaat u er zelf ook actief mee aan de slag.

De laatste opdracht van de cursusdag is dus het controleren van uw gemaakte website. Erg belangrijk want daarna kunt u het geleerde in de praktijk gaan brengen bij uw eigen website.

Google zoekwoordenplanner

Om goed aan de slag te gaan met de SEO op uw website kunt u ook gebruik maken van de Google zoekwoorden planner. Deze is gewoon gratis te gebruiken en krijgt u een goed idee waar online naar gezocht wordt. Uiteraard zijn er meerdere mogelijkheden dan deze tool. Tijdens de cursus laat ik deze aan u zien. We gaan dus niet alleen een WordPress website bouwen, maar ook aan de slag met alles wat er nog meer bij komt kijken.

En, wilt u al inschrijven voor de cursus WordPress?