Digitale fotografie cursus

Is digitale fotografie moeilijk? Die vraag krijg ik nog steeds regelmatig. Dan wordt het toch tijd voor een cursus in digitale fotografie. En niet alleen voor mensen die net een nieuwe camera gekocht hebben, maar ook van mensen die al jaren een camera in hun bezit hebben. Tijd voor wat bijscholing. Dit gebeurt in groepsverband, maar ook een privéles bij u thuis behoort tot de mogelijkheden. Lees snel verder…

Leer alles over uw digitale fotocamera

Digitale fotografie workshop

Een nieuwe digitale camera kopen is allang niet bijzonder meer, en bijna elk huisgezin heeft er wel eentje in de kast liggen. Maar ondanks dat het niets nieuws is weten een hoop mensen nog steeds niet precies waar al die knopjes voor dienen. Want weet u bijvoorbeeld wat de knop doet met de letters ‘WB’ erop? En wat is ISO nu weer? Naslaan in de handleiding? Dat is vaak het eerste wat kwijt raakt nadat de camera is uitgepakt. Tijd voor een cursusin digitale fotografie!

Op al die vragen, en nog heel veel meer, krijgt u een antwoord op tijdens mijn training in het werken met een digitale fotocamera. In groepsverband leg ik u de gehele basis uit, en na afloop heeft uw camera geen geheimen meer voor u. Hoe leuk is het dat u op uw vakantiebestemming, of andere leuke gebeurtenis, precies weet wat al die knopjes nu precies doen? En dat u dan ook van die mooie foto’s krijgt zoals ze dat in de folder hebben beschreven?

De cursus wordt gegeven in Den Helder en Alkmaar, en is geschikt voor camera’s als Canon, Nikon, Panasonic, Fuji of Sony. Maar elk ander merk is ook welkom. De cursus geef ik in MFC de Boerderij in Den Helder en in Wijkcentrum de Oever in Oudorp (Alkmaar). Maar ook aan huis of op een locatie die je zelf beschikbaar hebt. Deelname slechts € 34,95 per persoon.

Cursuslocaties en data

De cursuslocaties zijn Wijkcentrum de Oever in Alkmaar, en MFC De Boerderij in Den Helder. De prijs van de 2.5 uur durende cursus is € 34,95 per persoon. U kunt zich aanmelden voor de workshop via het contactformulier op deze website. Schrijf nu vrijblijvend in en u ontvangt een e-mail als er een datum beschikbaar is.

De eerstvolgende fotografie cursus: zaterdag 10 februari 2024.

digitale fotografie
digitale fotografie
digitale fotografie

Digitale fotografie is niet moeilijk

U gaat tijdens de training digitale fotografie veel leren. Maar het wordt niet alleen verteld en voorgedaan, u krijgt overal duidelijke voorbeelden van te zien, en kunt u bovendien zien hoe de foto’s er voor- en achteraf uit kunnen gaan zien. Want niets is leuker dan dat u trots uw eigen foto’s kunt showen aan familie, vrienden en kennissen.

U leert o.a. het op de juiste manier vasthouden van de camera, het optimaal instellen van de camera, alle functies in het menu kennen, en het juist instellen van o.a. de belichting. Natuurlijk ook aandacht voor handige accessoires.

Termen als Witbalans, ISO-waarde en diafragma hebben na afloop van de cursus geen geheimen meer voor u!

digitale fotografie

Geschikt voor elk merk en type fotocamera

De training wordt gegeven voor maximaal 15 deelnemers per keer, en is het aan te raden uw eigen camera mee te brengen zodat u hem meteen optimaal kunt instellen. De training is voor elke camera. Ongeacht het merk. Of u nu een Sony, Canon, Fuji of Panasonic camera hebt, het merk maakt niet uit want in basis zijn de meeste camera functies gelijk. De training is ook lekker interactief en is er veel ruimte voor het stellen van vragen. Natuurlijk mag u ook uw eigen foto’s meenemen om na afloop te laten beoordelen.

Idee voor de personeelsvereniging!
Heeft u collega’s die ook een fotocamera hebben? Dan is het goed om te weten dat de trainingen ook bij u op het bedrijf zelf gegeven kunnen worden. Dit heb ik al menig keer mogen verzorgen voor de personeelsverenigingen bij diverse bedrijven, en is het een leuke avond voor iedereen. Zo heb ik bijvoorbeeld al een avond mogen organiseren voor het Rode Kruis ziekenhuis te Beverwijk, de Gemeente Politie te Alkmaar en bij King Nederland in Arnhem. Naast deze cursus kunt u ook bij mij terecht voor een workshop in Smartphone fotografie.

Interesse in een leuke fotocursus en meteen aanmelden? Gebruik hiervoor het contactformulier op deze website.

Na afloop van de cursus ben je in staat om

  • Betere foto’s te maken
  • Betere composities te maken zodat het plaatje ook ‘klopt’
  • Ben je in staat om ook handmatig de belichting in te stellen
  • Zijn de termen ‘sluitertijd’ en ‘diafragma’ bij jou bekend en weet je dit in te stellen
  • Alle functies op jouw camera te gebruiken en weet je ze in te zetten voor jouw foto’s
Scroll naar boven