Smartphone fotografie cursus

Een smartphone is niet meer weg te denken in de huidige maatschappij. Ook smartphone fotografie heeft een enorme vlucht genomen en is populair. De smartphone wordt niet alleen meer gebruikt om te bellen. Dit prachtige apparaat is tot mooie dingen in staat en één onderdeel hiervan is fotograferen. Maar dat gaat niet iedereen even gemakkelijk af. Volg daarom voor slechts €29,95 de smartphone fotografie workshop in Alkmaar, Uitgeest of Den Helder en leer gegarandeerd betere foto’s te maken!

Fotografie met je smartphone is zooo leuk!

Betere foto's maken met je smartphone

Iedereen kan een knopje indrukken en een foto maken met een smartphone. Maar bent u er dan ook echt tevreden over? Is het een kiekje geworden of een echte mooie foto? Een foto is een aandenken en die wilt u zo goed mogelijk vastleggen. Na deze smartphone fotografie workshop durf ik te garanderen dat u betere foto’s gaat maken.

De cursus smartphonefotografie duurt ongeveer twee en een half uur, maar dan weet u alles wat u weten moet. Geschikt voor IOS en Android toestellen.

Vanaf mei 2022 is er ook een workshop beschikbaar waar we naar buiten gaan. Lees snel verder op deze pagina!

Leer ‘verborgen’ functies met de cursus smartphone fotografie! Verborgen functies? Wist u dat? Ja, uw smartphone heeft enkele handige (maar verborgen) functies aan boord waarover ik u graag meer vertel. Niet alleen vertellen, ik laat ze u ook nog zien. Aangevuld met mijn kennis als fotograaf kan ik u vertellen dat het merendeel van mijn cursisten niet op de hoogte waren van deze mogelijkheden. Na de smartphone fotografie workshop dus wel! Wilt u ook niet het liefste meteen aan de slag?

(Nieuw) Vanaf mei 2022 start ik de workshop met een praktijkles. We gaan dan eerst wat theorie doornemen en de noodzakelijke instellingen maken en daarna gaan we naar buiten en gaan we in de praktijk foto-opdrachten uitvoeren.

smartphone tips
Zelf bepalen waar de scherpstelling op moet focussen.
smartphone fotografie
'anders kijken' naar een foto.

Cursuslocaties en data smartphone fotografie

De cursuslocaties zijn Wijkcentrum de Oever in Alkmaar, Dorpshuis de Zwaan in Uitgeest en De Boerderij in Den Helder. De prijs van de smartphone fotografie workshop is € 29,95 per persoon. U kunt zich aanmelden voor de workshop via het contactformulier op deze website.

 • De eerstvolgende Smartphone fotografie cursus in Alkmaar
 • woensdagavond 8 juni van 19:00 – 21:30 uur
 • prijs p.p. € 29,95

(Nieuw) Smartphone fotografie op locatie in Den Helder (theorie & praktijkles Hortus Overzee)

 • zaterdagochtend 28 mei 2022 van 09:30 – 12:00 uur
 • prijs p.p. € 34,95

(Nieuw) Smartphone fotografie op locatie in Den Helder (theorie & praktijkles Hortus Overzee)

 • zaterdagochtend 11 juni 2022 van 09:30 – 12:00 uur
 • prijs p.p. € 34,95

Smartphone fotografie is ook gewoon leuk!

Deze workshop is voortgekomen uit mijn cursus digitale fotografie die ik al enige jaren geef. Er kwamen steeds meer cursisten bij met een smartphone en was het tijd voor een aparte cursus gericht op die doelgroep.

Ik hoor regelmatig zeggen dat er niets boven een ‘echte’ camera gaat, en dat ben ik deels met ze eens. Qua foto’s kan je met een spiegelreflex inderdaad (nog) mooiere foto’s maken, maar het is altijd zo’n gedoe. Alles meesjouwen, instellen etc. Met een smartphone schiet je sneller want die heeft u toch al vaak bij de hand.

Als het om een spontane foto gaat, dan wint een smartphone het ook. Je hoeft in principe weinig in te stellen en dan zien de foto’s er vaak al heel acceptabel uit. Maar als u er echt wilt halen wat erin zit, dan kan ik deze smartphone fotografie cursus van harte aanbevelen! En voor de prijs hoeft u het niet te laten.

Cursus smartphone fotografie leerpunten

 • Uw smartphonecamera goed instellen om beter foto’s te maken
 • Maak de beste belichting
 • Beter scherpstellen
 • Verborgen functies ontdekken en gebruiken
 • Betere composities maken
 • Anders kijken naar foto’s
 • Actiefoto’s maken
 • Foto’s nabewerken met handige (gratis) apps
 • Vele aanvullende tips die u direct kan toepassen
 • Gebruik van handige accessoires
 • De workshop is GEEN uitleg van de werking van uw smartphone. Daarvoor verwijs ik u naar de handleiding. We gaan aan de slag met de functies die voor het fotograferen van belang zijn.
Smartphonefotografie

Smartphone fotografie op locatie

Naast de workshop binnenshuis ben ik ook gestart met een praktijk workshop op een prachtige locatie in Den Helder; Hortus Overzee (ook bekend als De Oranjerie). Een prachtige Japanse tuin waar we hele mooie foto’s kunnen maken. We beginnen eerst met een stukje theoretische uitleg van de belangrijkste functies van uw smartphone en gaan we daarna naar buiten om het geleerde in praktijk te brengen.

We mogen alles gebruiken en kunnen we naast de tuinen ook terecht in de vlinderkas en andere mooie plekjes. De bijnaam is niet voor niets de Groene parel van Den Helder.

Tijdens deze actieve workshop sta ik u bij en geef ik doorlopend tips en trucs om het optimale uit uw smartphone te halen en om te zorgen dat u betere foto’s gaat maken.

Personeelverenigingen

Zoekt u nog een leuk idee voor de personeelsvereniging? Daarvoor heb ik al vaker een leuke cursus mogen verzorgen. Leuk met uw collega’s aan de slag met de mobiele telefoon.

We beginnen eerst met de uitleg van de functies en mogelijkheden, waarna er ook een deel praktijk bij komt kijken. Het is al voorgekomen dat er een fotowedstrijd georganiseerd werd  als aansluiting op de cursus. Hoe leuk! Dan bekijken we direct wie er het meest creatief is, en wie de beste foto van de dag gemaakt heeft. Stuur me gerust een vrijblijvend verzoek en kom ik zo snel mogelijk met een voorstel. Mijn cursus heb ik zo als eens mogen organiseren voor Woningcorporaties, makelaarskantoren en de Gemeente Den Helder.

Minimale groepsgrootte is 9 deelnemers.

smartphone fotografie

Iedereen kan foto’s maken. Dat is duidelijk. En als de resultaten wat tegenvallen, dan is deze cursus een uitkomst. Ongeachte het merk of type smartphone die u gebruikt. Tijdens de cursus laat ik van zowel IOS als Android voorbeelden zien zodat u er zeker van bent dat wat er voorgedaan wordt, ook van toepassing is op uw telefoon.

Tijdens deze cursus werken we met een groepje van maximaal 15 personen. Heeft u ook zin gekregen om betere foto’s te maken? Schrijf dan vandaag nog in, en verras iedereen met uw fotokunsten. Laat niemand u vertellen dat het moeilijk is.

Facebook
Email
Print
WhatsApp
Scroll naar top