Review Magix Video Deluxe

Elk jaar komt er traditiegetrouw een nieuwe versie uit van het populaire Video Deluxe. Het meest verkochte videobewerkingsprogramma van Nederland. In deze review kijk ik er eens naar. Populair omdat het beschikbaar is in drie versies en niet in de laatste plaats omdat het geheel Nederlandstalig is. Dat werkt wel zo prettig met al die videomontage terminologie. Ik werk zelf al met Magix Video Deluxe sinds het op de markt verscheen, maar ik vind niet elke versie even goed, of de moeite waard om aangeschaft te worden.

Video's monteert u snel en eenvoudig met

MAGIX Video Deluxe

Iemand die nu werkt met versie ouder dan 2018 zal dan toch gaan denken dat hij/zij ‘oude’ software op de computer heeft staan. Maar als u mee moet gaan met elke nieuwe versie dan loopt het toch in de cijfers en zoals ik al schreef is niet elke nieuwe versie ook een grote stap vooruit. Nu versie 2021 uit is en ik deze ook op mijn computer geïnstalleerd hebt, ben ik toch blij verrast…

In deze review ga ik het niet hebben over de aanvullende software die je er gratis bij krijgt, want dat is ook afhankelijk van welke versie u aanschaft. Er is nog steeds een basis, plus- en premium-versie beschikbaar. En al die extra’s gaan er niet voor zorgen dat uw videofilm beter gaat worden. Waar ik naar kijk is wat het doet op mijn computer (nog steeds niet voor Mac) en/of ik ook al direct aan een nieuwe computer moet gaan denken omdat de systeemeisen zo hoog geworden zijn. Niet iedereen koopt elk jaar een nieuwe computer omdat anders de software zo traag wordt.

En dat is precies wat me nu opvalt. Versies van Magix Video Deluxe van voor 2018 trokken zo hard aan mijn notebook, dat ik full-HD beelden niet fatsoenlijk kon monteren ondanks dat ik aanpassingen maakte in de instellingen. Na de installatie van de laatste versies, en voor het schrijven van deze review, was ik zeer blij dat die beelden nu wel goed en vlot worden weergegeven in de preview monitor.

review video deluxe

Video Deluxe kan overweg met elk formaat

Magix zelf schrijft dat de nieuwe versie ook tot 5x sneller is wat onder andere mogelijk gemaakt is door een partnerschap aan te gaan met INTEL. Ook de hardwareversnelling voor de export is hiermee vooruit gegaan. En ik moet toegeven dat het inderdaad allemaal soepeltjes verloopt. Eerlijk is eerlijk. Zelfs mijn 4K beelden van de GoPro worden keurig weergegeven. In de voorgaande versies was dit gewoon (bij mij) niet altijd mogelijk.

De interface op zich is niet heel veel veranderd, wat fijn is als je overstapt van een vorige versie. De meeste functies zitten nog op dezelfde plaats als we gewend zijn. Alleen maken ze de icoontjes steeds wat mooier en strakker. De handelingen blijven echter in de meeste gevallen helemaal hetzelfde. Pluspunt. Maar zodra u klikt op één van de tabs in de Mediapool, dan zien we dat daar toch een flinke wijziging heeft plaatsgevonden. Er zijn toch de nodige dingen verschoven en iets anders ondergebracht. Geen probleem. Dat is even wennen.

review video deluxe

De tab ‘titels’ is verdwenen en valt deze nu onder de tab ‘sjablonen’. De titels zijn gelukkig nog wel snel te plaatsen door de T aan te tikken boven de tijdlijnen. Als u een beeldeffect wilt toepassen klikt u eerst even de clip aan en vervolgens kiest u een beeldeffect en wordt er rechts in beeld zichtbaar wat u ermee kan doen. Dit is in het begin even wennen maar werkt erg intuïtief. En als u het gekozen effect aanklikt werkt dit hetzelfde als dat u gewend bent.

Voor Magix Video Deluxe geldt zeker dat hoe groter uw monitorscherm is, hoe beter uw overzicht is. Zie daarvoor de schermafdrukken boven in dit artikel. Het is anders al snel te druk op het scherm en blijft u schuiven. Een scherm van minimaal 23″ is nu zeker ideaal.

Video Deluxe is nog steeds een mooi pakket

Heel veel meer echt nieuws is er niet te melden. Onder de motorkap is het nodige gedaan maar verder is er aan de werking en uitbreiding niet veel te melden. Moet u dan weer overstappen op deze versie als u een versie van hiervoor op uw computer heeft staan? Dat hangt af of u dezelfde ervaringen had als ik. Ik ben wel overgestapt omdat ik de performance gewoon echt beter geworden vindt. Voor de functies hoeft u het echter niet te doen. De extra effecten en overgangen zijn natuurlijk altijd leuk maar in de praktijk zullen die misschien weinig gebruikt worden.

Aan deze review kunnen geen rechten worden ontleend, en heb ik dit geschreven omdat ik er regelmatig vragen over krijg. Dat Magix Video Deluxe mijn favoriete videomontagepakket is steek ik ook niet onder stoelen of banken. Iedereen heeft zo zijn eigen voorkeur. En mijn plezier in het werken met dit pakket draag ik ook uit tijdens mijn cursus.

Ook enthousiast geworden? Dan is het goed om te weten dat u de Magix software ook via mij kan aanschaffen. Een aantrekkelijke prijs met support van mijn kant. Neem hiervoor vrijblijvend contact met me op.

Scroll naar boven