smartphone op TV

Smartphone op een TV aansluiten

Tijdens mijn cursussen en workshop in smartphone fotografie vraag ik altijd wie de gemaakte foto’s weleens bekijkt op televisie. Op die vraag krijg ik een verbazend antwoord: “nee, dat doe ik niet” is de reactie in 90% van de gevallen. Huh??

Maar waarom speel je jouw foto’s dan niet af op een televisie? De redenen die ik dan voorbij hoor komen zijn;

  • Ik wist niet dat het kon
  • Ik wil geen gedoe met kabels
  • Ik weet niet hoe het moet
  • Dat kan volgens mij niet met mijn smartphone

Deze reacties had ik niet verwacht. We krijgen tegenwoordig mensen op Mars, hoe moeilijk kan het dan zijn om je smartphone op televisie aan te sluiten. Tijd om even wat opheldering te geven op de vraag; –

Hoe sluit ik mijn smartphone aan op TV?

Dat zal ik je uitleggen, maar eerst terug naar het begin. Er wordt een smartphone aangeschaft om te bellen, maar zeker ook omdat ze zulke mooie foto’s maken. Dan gaan we een leuke vakantie uitzoeken. Ook niet echt voordelig. We reizen naar een mooi deel in de wereld en maken daar de mooiste foto’s. De smartphone was prijzig, de reis, verblijf en hotel was ook niet echt voordelig en kom je thuis met je foto’s.

Het complete reisverslag wordt vervolgens met de familie en vrienden gedeeld via het schermpje op de smartphone. Natuurlijk gaat dat lekker snel en met een bloedvaart scroll je door de foto’s heen. Maar omdat de kijker ook mee mag kijken op zo’n klein schermpje, zullen de reisfoto’s zelf niet zoveel indruk maken. De beleving is een stuk minder als je door de foto’s zoeft met zo hier en daar een inzoom-moment. Ik denk zelf dat dit een gemiste kans is. Laat het me uitleggen.

Chromecast in TV
Een Google Chromecast achterin de TV.

Verschillende aansluitmogelijkheden

Kan dat niet anders, mooier en beter? Ja, dat kan. Sluit je smartphone aan op de televisie.

Dit kan op verschillende manieren gedaan worden: en kan verschillen tussen Android en Apple;

Het grote voordeel als je jouw smartphone op een TV aansluit, is dat de beelden VEEL beter tot hun recht komen. Je hotel en omgeving komen nu veel beter over en op TV zie je pas echt hoe groot het zwembad was. Of je huiskamer. Het zijn maar enkele voorbeelden, maar je begrijpt vast wat ik bedoel. Natuurliefhebber of iemand die graag de natuur op de foto zet met de smartphone? Er is geen mooiere manier om jouw favoriete bloem of natuurgebied te laten zien aan anderen.

Misschien heb je wel een reis gemaakt met een cruiseschip. Moet ik dan nog vertellen hoe zo’n cruise overkomt op een schermpje van pakweg 8 cm? Niet zo overtuigend. Op een beeldscherm van een meter? Impact is het resultaat! Mooier, groter, beter!

Smartphone foto's op PC zetten

Dan is er nog iets wat ik graag wil delen. De foto’s overzetten naar de computer. Dat kan eenvoudig met een USB-kabel gedaan worden. Je sluit de kabel aan op de pc en deze wordt dan herkend. Nu is de smartphone ‘zichtbaar’ en kun je hem op de pc ‘zien’. Klik dan op de map van de foto’s om ze vervolgens over te kopiëren.

Maar wat doe je er daarna mee? Tijdens de cursus smartphone fotografie die ik geef, laat ik weleens een softwareprogramma zien van MAGIX. Dit programma heet Photostory Deluxe en kost ongeveer € 40,-. Met dit programma is het mogelijk om de gemaakte foto’s na te bewerken, te rangschikken, van een titel te voorzien en eventueel een achtergrondmuziekje toe te voegen. Ja, ik heb het hier over het nabewerken van uw kostbare foto’s en er een mooie fotoshow van te maken die je na afloop ook weer op de TV kan afspelen. Er is zoveel mogelijk met smartphone fotografie!

Magix Photostory deluxe

Afijn, ik hoop jou wat inzicht te hebben gegeven met wat je allemaal kan doen met je foto’s. Probeer het gewoon eens. Sluit de smartphone aan op een TV en je zal zien dat dit zoveel mooier is. En eenvoudiger dan je denkt. Als je er echt niet uitkomt, of je hebt advies nodig, de mailbox staat open. Kom anders eens meedoen met een cursus.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar boven