Thema kiezen voor uw WordPress website

De uitstraling van uw eigen website is iets waar u goed over na moet denken. Er is immers zoveel op de markt. Ik heb het in dit artikel over het WordPress thema. De ‘hoe ziet uw website er uit voor uw bezoeker’ thema. De kleur, styling, mogelijkheden en nog veel meer waar u op kan letten als u zelf een website bouwt of laat bouwen.

Kleurstelling en mogelijkheden te over

Het mooie van werken met WordPress is dat er zoveel mogelijk is en er ook zoveel voor te verkrijgen is als u besluit om een website te gaan bouwen. In het begin wilt u alles uitproberen en wordt er vaak teveel geïnstalleerd. Dat geldt niet alleen voor een thema maar ook voor de vele verleidelijke plug-ins die gratis beschikbaar zijn.

U heeft zoveel mogelijkheden maar in het begin weet u vaak eigenlijk nog niet precies wat u wilt laten zien qua styling van uw website. Wilt u een slider op de startpagina of misschien wilt u alleen maar een website om een blog te starten. Of toch misschien een winkel beginnen en maakt u gebruik van Woocommerce. Dit is een plug-in met bijbehorende thema’s om een webwinkel te starten. En dat allemaal gratis. Hoe kan dat toch?

Thema is als een doosje Lego

Een WordPress thema is gratis. Maar dan gratis tot zeg maar zo’n 90%. Voor die laatste 10% moet toch de portemonnee getrokken worden want dan pas kunt u gebruik maken van alle functionaliteit.

Zie het thema als een doosje Lego zeg ik vaak. In de voorbeelden krijgt u te zien wat er allemaal mogelijk is en ziet u de meest mooie creaties. Maar als u dan eenmaal een thema gekozen heeft en deze geïnstalleerd heeft, dan ziet het er toch vaak niet meteen zo uit als in het voorbeeld. Net als het doosje met Lego steentjes. Een prachtig huis met kleuren en mogelijkheden maar u moet het wel zelf eerst in elkaar zetten. Maar dat is dan ook wel erg leuk!

Gratis of een betaald thema?

Om te beginnen met het bouwen van een website adviseer ik mijn cursisten vaak om eenvoudig te beginnen en eerst even te kijken wat er kosteloos te verkrijgen is. Misschien is dat voor u wel voldoende. Als u eenmaal weet hoe u een website moet bouwen dan kan er altijd nog verder gekeken worden. Het thema van deze website heb ik ook aangeschaft en kost slechts €69,- maar daarvoor krijg ik veel functionaliteit terug. Neem dus vooraf de tijd om uzelf te verdiepen in de mogelijkheden. Er zijn vele website waar u thema’s kunt aanschaffen. Vaak voor een eenmalig bedrag.

Tijdens de cursussen die ik geef in werken met WordPress sta ik hier ook bij stil. En mocht u hulp nodig hebben dan is het goed om te weten dat ik na afloop van een cursus ook support geef aan mijn cursisten.

Scroll naar boven