SEO op orde met de hulp van de Yoast plug-in

Een website bouwen hoeft niet eens zo moeilijk te zijn, want met programma’s als het populaire WordPress gaat dat snel en soepel. Maar om daarna uw SEO op orde te krijgen is wat anders.

SEO is Search Engine Optimalisation

Dit is een term om uw website zo te bouwen dat hij geoptimaliseerd is voor zoekmachines. Dat begint al in het bouwproces van uw website door rekening te houden met de afbeeldingen en zorgen dat deze ALT-teksten meekrijgen, zorgen voor zowel interne-als externe links te plaatsen, de juiste zoekwoorden gebruiken en ga zo maar door.
Tijdens mijn cursus WordPress staan we hier natuurlijk uitgebreid bij stil en leer ik u handige tips en trucs om dit zo goed mogelijk te doen voor uw website.

Om de SEO van uw website goed te krijgen kunt u de hulp inzetten van één van de populairste WordPress plug-ins die er is, de Yoast SEO-plug-in. Na installatie en activatie ‘bekijkt’ Yoast uw pagina’s en geeft hij tips voor verbeteringen door grijze, rode, oranje en groene stippen. Ze blijven grijs als u nog geen zoekwoord ingevuld hebt maar als u dat eenmaal gedaan heeft, gaat Yoast met uw SEO aan de slag.

Een rode stip betekent dat er nog veel werk voor u te doen is, een oranje stip geeft aan dat u op de juiste weg bent maar we gaan natuurlijk voor een groene stip. Als u alles gedaan heeft volgens de aanwijzingen van de Yoast-score dan komt alles op groen te staan en bent u klaar. En dit herhaalt u op elke pagina.

Snippet instellen voor de zoekmachines

Het handige aan deze plug-in is ook dat u eenvoudig uw meta description (in de snippet) kan instellen. U weet wel, dat stukje tekst wat de mensen als eerste zien over een website als ze een zoekopdracht ingegeven hebben. Als u hier niets aan doet, zal Google de eerste regel van de gevonden pagina tonen maar dat is niet altijd de tekst waarmee u mensen over de streep haalt om uw website te bezoeken.

Met de Yoast plug-in lost u dat eenvoudig op en kunt u in 156 karakters uw salespitch houden. Uiteraard valt er nog veel meer te vertellen over deze handige plug-in maar daarvoor nodig ik u van harte uit voor mijn WordPress cursus en gaat u er zelf ook actief mee aan de slag.

Scroll naar boven