Een webinar organiseren is niet moeilijk

U wilt online een webinar organiseren voor uw klanten, maar u weet niet hoe. Ik help ondernemers op weg om zelf een webinar te geven. Voordeel voor u is dat u het niet meer zelf hoeft uit te zoeken en direct aan de slag kan. Van het opzetten van een webinar tot het live gaan van uw presentatie of cursus. Door mijn eigen ervaring in het organiseren van WordPress webinars voor ondernemers weet ik waar ik het over heb, en wil de kennis graag met u delen. Na afloop zult u zien dat het allemaal best meevalt.

Maar ja, die eerste stap he…

Uw webinar omgeving opzetten

Hier begint het al mee. U krijgt te maken met instellingen en apparatuur waar u misschien tot nu toe niet mee gewerkt hebt als u een webinar wil organiseren en opzetten. Hierin ga ik u adviseren en kan ik laten zien hoe het werkt en wat de beste instellingen zijn. Ik kan het gehele webinar ook voor u opzetten, zodat u er alleen maar mee hoeft te leren werken. Uw voordeel is dat u het niet allemaal zelf hoeft uit te zoeken, en u zich alleen maar hoeft te richten op het verhaal wat u aan uw klanten vertellen wil.

Ja, ik wil meer informatie!

Zelf aan de slag met webinar software

Een webinar organiseren doet u met speciale online software. Zelf werk ik graag met de de software van Webinargeek, maar ook met Zoom heb ik goede ervaringen. Het is maar net wat u zoekt of wenst. Gaat u bijvoorbeeld een gratis webinar organiseren, dan heeft u de keuze uit vele andere webinar software opties.

Toch blijf ik graag werken met de Webinargeek software, omdat hierin een betaaloptie aanwezig is voor als u een betaald webinar wilt organiseren. Een koppeling wordt eenvoudig gemaakt met Mollie en de bezoeker rekent vooraf al aan u af. Dit is bijvoorbeeld niet mogelijk met Zoom. Geen probleem natuurlijk, maar het gemak dient de mens.

 

Gratis tips voor uw eerste webinar

Dus waar wacht u nog op? Neem vandaag nog contact met me op en ik help u op weg om uw eigen webinar te organiseren. Moeilijk? Nee! Leuk om te doen? Zeker! Ik kan u op afstand helpen en wanneer nodig online begeleiden. Ik sluit dit artikel af met enkele handige tips om zelf een webinar te organiseren.

  • Zorg voor een goede webcam die in HD kan opnemen/weergeven. Dat kunnen tegenwoordig de meeste webcams. Of gebruik de webcam die ingebouwd zit in uw computer
  • Let op de achtergrond! Wat staat er /komt er in beeld als de camera eenmaal aangaat. Iets persoonlijks wat op dat moment in de huiskamer of kantoor aanwezig. Een foto, een rondslingerende jas of tas. Let daar op. Ik kan er ook eentje voor u ontwerpen.
  • Zorg dat u een heel goed Internetsignaal hebt. Bij voorkeur een bekabelde aansluiting gebruiken, omdat wifi niet altijd even goed is als u wat te ver van de router af zit.
  • TEST uw webinar voordat u live gaat!
  • Maak een test met iemand die u vooraf de link mailt, zodat u zeker weet dat alles goed werkt
  • Test de belichting. Teveel licht kan zorgen voor overbelichting. Te donker geeft weer onnodig ruis. Daarom is het misschien toch een optie om te investeren in een goede webcam

Meer tips nodig? Neem vrijblijvend contact met me op, en ik stuur ze u kosteloos toe via de e-mail.

Scroll naar boven