Back-up maken van uw website

Hier kan ik kort over zijn. Als u een website hebt is het zwaar aan te bevelen om daar met regelmaat een back-up van te maken. Maanden of weken werk kan door een storing om zeep geholpen worden. En zo’n storing kan veroorzaakt worden door een plug-in, per ongeluk iets aan te klikken wat niet de bedoeling was of misschien wel een foutje op uw server.

Met een goede back-up zet u de website weer terug in de staat van voor de storing. Als er inkomsten worden gehaald uit uw website dan kan het gewoon niet zo zijn dat uw website te lang uit de lucht is. Met een back-up is uw website in nog geen half uur weer in de lucht.

Updates

WordPress en zijn plug-ins hebben met grote regelmaat updates beschikbaar. Vanwege veiligheid en stabiliteit van uw website doet u er goed aan om deze updates uit te voeren. Gaat het hier om een kleine update van bijvoorbeeld versie 4.9.5 naar 4.9.6 dan kan u die vaak gewoon uitvoeren. Maar als we naar een complete versie update gaan, in dit geval naar versie 5.0, dan doet u er erg slim aan om eerst een back-up te maken en daarna pas de website bij te werken naar de nieuwste versie.

Zelf back-up maken

Bij sommige hosting partijen zit het in het abonnement en maken ze elke dag automatisch een back-up van uw website. Mocht dit niet het geval zijn dan kunt u dit vrij eenvoudig zelf doen met een gratis plug-in zoals UPDRAFT. Er zijn uiteraard nog vele alternatieven maar deze is erg populair en werkt ook nog eens simpel. Bovendien zijn er op Youtube ook handige instructievideo’s van te vinden.

Installeer deze plug-in en activeer deze. Uw kan hem nu terugvinden in uw Dashboard onder ‘instellingen’. Tijdens mijn cursus sta ik uiteraard ook stil bij met maken van back-ups.

Scroll naar boven