3d flipbook

3D Flipbook maakt jouw PDF zoveel mooier!

Als bedrijf heeft u vast wel een brochure beschikbaar. Als drukwerk maar ook zeker wel als PDF die u dan op aanvraag naar een klant wilt mailen. Maar hoe mooi is het dat we tegenwoordig deze PDF mooier kunnen presenteren door middel van een handige 3D Flipbook plugin. Uw klant bladert nu als het ware door de brochure heen. Maar dan wel op uw website…

Aan de slag met een 3D Flipbook plug-in

Installeer en activeer als eerste deze plugin. Links in uw dashboard ziet u deze plugin nu ook tussen de overig informatie staan. Klik deze aan en kies voor Nieuw bericht. Geef deze een pakkende titel. Scroll iets naar beneden naar Source. Daarna rechts in beeld naar de optie Select PDF om deze te importeren in het programma.

De miniatuur van de PDf ziet u nu in het midden van het scherm. U beschikt ook over een aantal andere tabbladen waarin u o.a. het formaat kunt aanpassen. Helaas niet heel erg veel andere opties omdat u daar de betaalversie voor moet hebben. We beperken ons dan nu tot deze gratis variant omdat die zijn werk al goed doet.

De PDF is nu ingevoegd en klikt u rechts in beeld op de blauwe Publiceren button. De bladerbare PDF is nu klaar om ingezet te gaan worden op een pagina. Rechts boven in beeld ziet u dat er een shortcode gemaakt is. Kopieer de gehele code en ga nu naar de pagina die u hiervoor in gedachten hebt en open deze.

Plaatsen van een shortcode

De 3D Flipbook plugin werkt via een shortcode die we nu op de gewenste pagina gaan invoeren. In dit voorbeeld doen we dit via de Gutenberg editor. Klik op het + teken links boven in beeld en zoek naar de shortcode optie. Plak daar de code in van de door u gemaakte Flipbook brochure. Als laatste klikt u op publiceren en kunt u de pagina, inclusief digitaal Flipalbum bekijken.

Zo ziet u maar weer dat werken met het mooie WordPress niet heel moeilijk hoeft te zijn. Toch nog een beetje vrees om eraan te beginnen? Boek dan een groeps- of privéles en leer werken met dit mooie programma. Bekijk op de cursuspagina wanneer de lessen op locatie weer gaan beginnen. Op moment van het schrijven van dit bericht, is dat nog niet mogelijk vanwege de corona crisis.

Scroll naar boven