WordPress website met een feestelijk tintje

Met de feestdagen is het misschien ook een leuk idee om uw website wat extra sfeer te geven. Dat kan natuurlijk gedaan worden met leuke foto’s of andere afbeeldingen zoals gifjes, maar er zijn ook grappige plug-ins beschikbaar waarmee u uw WordPress website kunt aankleden.

Gratis WordPress plug-ins

Het mooiste Hollandse woord van vandaag is: gratis. Ja, het hoeft allemaal niets te kosten als het eenvoudig moet zijn. De feestdagen zijn tenslotte al duur genoeg, en voor die ene maand in het jaar wilt u misschien niet zoveel uitgeven. Er zijn verschillende leuke plug-ins beschikbaar die uw website nu net weer wat vrolijker doen over komen. Denk hierbij bijvoorbeeld eens aan (digitale) sneeuw op uw webpagina’s.

Als u surft naar WordPress.org en daar de plug-ins selecteert, en dan vervolgens in het zoekveld het woordje ‘snow’ intypt, dan ziet u dat u een aantal opties hebt. Er zitten zelfs plug-ins tussen die uw website een heuse kerstsfeer gaan geven. Let er wel op dat de gekozen optie geschikt is voor uw versie van WordPress. Heeft u de optie om de plug-in in een testomgeving te proberen, dan is dat nog beter. Dan weet u zeker dat hij werkt en ook doet wat u wenst.

Er is veel keuze om uw website wat feestelijker te maken.

Niet te veel toeters en bellen op de website

Maakt u er geen kermis van want dat gaat weer ten koste van het verhaal wat u vertellen wilt op de website. Een klein beetje sfeer aanbrengen is leuk, maar zeker niet teveel. Gebruikt u al veel plug-ins op uw website? Dan is het misschien niet aan te raden om er nog eentje extra op te installeren. Want hoe meer u er installeert, hoe groter de kans dat uw WordPress website daar trager van wordt. En dat kan de bedoeling niet zijn.

Fijne feestdagen en een gezond 2021

Tot slot wil ik iedereen bedanken die afgelopen jaar een cursus bij me gevolgd heeft. Het heeft me een hoop nieuwe inzichten gegeven, leuke relaties voor mijn netwerk mee opgebouwd, en me energie gegeven om hier ook in 2021 weer mee door te gaan. Het is voor iedereen een ander jaar geworden en niet wat we van 2020 hadden verwacht. Maar blijf positief, blijf lachen en blijf bouwen aan alles wat je leuk vindt.

In 2021 ga ik weer van start met alle cursussen en zal deze afwisselen met cursussen op locaties, en met het geven van webinars. Vanaf januari zal ik nieuwe cursusdata bekend maken en hoop ik u weer van dienst te mogen zijn. Tussendoor toch een vraag? De mailbox is geduldig! Fijne feestdagen en een voorspoedig en vooral gezond 2021 toegewenst!

Scroll naar boven