Gutenberg Blocks door Kadence blocks

Een website moet gebruiksvriendelijk zijn maar we willen ook dat hij er goed uitziet. Met de WordPress plugin Gutenberg Blocks door Kadence blocks krijgt u vele extra opties als verdere uitbreiding op de Gutenberg editor. De naam zegt het eigenlijk allemaal al. Het opbouwen van een nieuwe webpagina wordt er nog eenvoudiger door gemaakt. En het is nog leuk om te doen ook. Maar pas op want overdaad schaadt.

Extra bouwopties met Gutenberg Blocks door Kadence blocks

Als de plug-in gedownload is, is de installatie en activatie hetzelfde als met alle andere plug-ins. Dat is in een ander artikel al uitgelegd. Uiteraard is ook hier de optie om alle beperkingen van de plug-in af te halen en dan gebruik te maken van de Premium versie. Op de website van deze plug-in kunt u de onderlinge verschillen goed vergelijken en bepalen of de gratis versie misschien wel genoeg voor u is.

Nadat de plug-in geactiveerd is gaan we aan de slag op een nieuwe pagina om te zien wat de mogelijkheden zijn. De werkwijze is gelijk aan de gebruikelijke werkwijze van de Gutenberg editor. Open een pagina en klik op het plusteken om de beschikbare blocks te zien. De blocks die standaard in Gutenberg zitten zijn zwart van kleur, en de nieuwe blocks zijn lichtblauw van kleur. Dat kan haast niet missen. De uitbreiding met deze blocks zijn een stukje luxer en geavanceerder dan de standaard blocks.

Bijvoorbeeld de buttons. Met de standaard button kunt u niet zoveel behalve dan een kleur, vorm en een link toevoegen. Met de Advance button van Kadence krijgt u ineens veel extra opties om de button nog beter tot zijn recht te doen komen. Denk hierbij aan het lettertype in de button, het formaat, de manier van uitvullen, schaduw en nog meer.

De andere extra blocks zijn o.a. om de lay-out van uw pagina aan te passen, een strakke infobox te maken, een formulier, opsommingslijst, accordeon en nog veel meer. Met de advanced gallery kunt u zelf mooie gallerijen aanmaken met vele extra manieren voor het weergeven en stylen ervan. Voor iemand die graag veel foto’s op zijn website wil presenteren is deze gallery zeker de moeite van het proberen waard. Kleur, volgorde, teksten, witruimte, randen om de foto en prachtige tekstblokken in elke gewenste kleur. Ik zeg, proberen!

Als er Gutenberg blocks zijn die u toch niet gaat gebruiken, dan bestaat de optie om deze onder Instellingen in het Dashboard uit te schakelen. Mijn advies zou zijn om deze plug-in toch zelf even te proberen en te zien of u er ook blij van wordt. Ik in elk geval wel. Tijdens mijn cursus werken we met de standaard Gutenberg editor.

Scroll naar boven