Handige plugins voor WordPress

De plug-in Site Kit van Google is een zeer handige, en vooral eenvoudige plug-in, die u snel een overzicht kan geven van de activiteit op uw website. De installatie gaat snel en soepel zonder moeilijke handelingen. En daar houden we van. Zorg vooraf dat u beschikt over een Google account om later alles aan elkaar te koppelen. Als u dat vooraf in orde maakt, is het koppelen verder een kwestie van de aanwijzingen volgen. Ook doet u er goed aan om vooraf te zorgen dat u beschikt over een account van de Google Search Console.

Site Kit by Google

De plug-in installatie verloopt via de bekende WordPress manier. In het Dashboard gaat u naar Plug-ins, daar kiest u voor Nieuwe plug-in, zoekt de Site Kit op en klikt hem aan. Na het installeren kiest u voor activeren en we zijn klaar om de laatste instellingen te maken.

Zodra de plugin geactiveerd is, verschijnt er een groot scherm die aangeeft dat we klaar zijn om de setup af te ronden. Klik op de blauwe button om te beginnen. Er wordt gevraagd welk Google account u wilt koppelen. Nadat u de keuze gemaakt heeft, kiest u voor Toestaan.

Verifieer uw Google plug-in

Omdat u gegevens gaat vrijgeven van uw website wil Google wel graag van u weten dat u echt de eigenaar bent van de website waarop u de Site Kit gaat installeren. Dit doet u door bij de volgende stap te klikken op de blauwe button Proceed.

Er wordt nu een check uitgevoerd en zodra dit gebeurt is, verschijnt de melding You’re a verified owner en kiest u voor Allow (toestaan). Als ook klusje geklaard is wil de setup uw site nog gaan toevoegen aan de Google Search Console. Kies nu voor Add site.

U krijgt de felicitaties van Google en de koppeling is gelukt. De Site Kit is klaar voor gebruik. Klik in het scherm op Go to my Dashboard. U komt nu weer terecht in het Dashboard van uw WordPress website. Op de pagina ziet u nu allereerst grote blauwe vlakken om de plug-in verder te koppelen met bijvoorbeeld Google Analytics en Pagespeed Insights om o.a. de snelheid en andere zaken van uw website te controleren.

Daarvoor hoeft u alleen het betreffende blok maar aan te klikken en de rest wijst vanzelf.

WordPress plug-ins voor elk doel

Bovenstaand voorbeeld is slechts één van de plug-ins die beschikbaar is om informatie in te winnen over uw website. Andere plug-ins om bijvoorbeeld de bezoekersaantallen van uw website bij te houden zijn bijvoorbeeld:

  • StatCounter – Free Real Time Visitor Stats
  • jetpack
  • Google analytics Monsterinsight
  • All in One SEO pack

Er is volop informatie te vinden over de vele soorten. Lees de reviews, bekijk welke uw voorkeur heeft, en weet wat er gebeurt op uw website. Tijdens mijn WordPress cursus staan we hier uiteraard ook bij stil. Zelf geen zin om alles uit te zoeken? Dan is de cursus vast iets voor u. Bekijk de cursuspagina om te zien wat ik u allemaal aan ga leren.

Scroll naar boven