Alkmaar
06-2945 7312
fred@eckkies.nl

Tien vragen over WordPress cursus

Duidelijk & betaalbaar. Goed hoeft niet altijd duur te zijn.

U heeft het voornemen om bij mij een cursus WordPress te gaan volgen. Top! Toch heeft u nog enkele vragen. De meest gestelde vragen over de WordPress cursus heb ik hieronder even voorzien van een antwoord. Mocht u dan toch nog vragen of opmerkingen hebben dan kunt u hiervoor het contactformulier gebruiken.

1. Wanneer is er een cursus WordPress?

De cursussen met WordPress worden gegeven in Alkmaar, Hoorn, Uitgeest en Haarlem. Die geef ik afwisselend op vrijdag of zaterdagen. Het hangt ook een beetje af van de aanvragen die ik krijg. De ene persoon wil de cursus volgen in de tijd van de baas, en de andere op de vrije zaterdag. Omdat ik steeds meer cursisten krijg die voor het bedrijf op cursus gaan, heeft de vrijdag de voorkeur. Mocht u alleen maar op een zaterdag kunnen, laat me dit dan gerust even weten.

2. Is de WordPress cursus moelijk?

Tja, wat is moeilijk. Als je iets niet weet is dat al snel het geval. Maar als u enige basiskennis heeft van Windows en het werken met MS Word, dan komt u al heel ver. Ik ga u niet leren programmeren maar leren hoe u zelf snel de basis onder de knie krijgt waardoor u snel zelfstandig kan werken. Ook al heeft u nog nooit een website gebouwd.

3. Werk ik aan mijn eigen (bedrijfs)website?

Nee, u werkt in een online cursusomgeving van mij. Dat is wel zo veilig. Na afloop mag u daar nog een week lang gebruik van maken en thema’s en plugins proberen en installeren wat u maar wilt. Na een week ruim ik de omgeving weer op om de volgende cursist hiervan gebruik te laten maken. De reden dat ik dit doe is omdat we niet het risico willen lopen dat u uw (bedrijfs-)website per ongeluk plat legt.

4. Moet ik zelf iets voorbereiden?

Nee, u krijgt een eigen online werkomgeving en bouwen we gedurende de dag aan uw eigen website aan de hand van opdrachten welke eerst aan u uitgelegd worden. Er is een goede wifi-verbinding en halen we onze informatie die we nodig hebben van het Internet. Het enige waarvoor u zelf dient te zorgen is een laptop met netvoeding. En eventueel een broodje. Koffie en thee is de hele dag beschikbaar.

5. Kan ik vragen stellen tijdens de cursus?

Uiteraard! Daar rekening ik zelfs op. Er is meer dan voldoende ruimte voor het stellen van vragen. Maar het programma zit zo in elkaar dat de meeste vragen al beantwoord zullen worden. U ontvangt ook een cursusboekje waarin alles ook alles nog een keer beschreven staat. En toegang tot mijn videoportaal waar u mijn instructievideo’s over de onderwerpen ook nog eens terug kan kijken. Zoveel en zo vaak u dat wenst.

6. Moet ik WordPress aanschaffen?

Nee, WordPress is geheel gratis. Dat geldt ook voor de thema’s en plug-ins die we gedurende de cursus gebruiken. Het is in een aantal gevallen wel zo dat u kan besluiten om een zogeheten Premium-versie aan te schaffen om zo nog meer mogelijkheden te krijgen.

7. Is WordPress geschikt voor Apple en PC?

Ja, WordPress is een programma wat u online gebruikt en maakt het niet uit of u een Windows-pc of een Apple computer gebruikt. Tijdens de cursus neemt u uw eigen Windows of Apple laptop mee. U kunt de cursus niet volgen via een meegebrachte tablet.

8. Als ik al met WordPress gewerkt heb, is de cursus dan zinvol?

Jazeker! Want reken er maar op dat ik u dingen ga vertellen waar u geen rekening mee gehouden hebt met het bouwen van uw website! Regelmatig heb ik cursisten over de vloer die al eens eerder met WordPress gewerkt hebben, en toch aangeven dat ze nog veel opgestoken hebben. Vaak weten ze dan wel hoe ze een tekst moeten plaatsen met een foto erbij, maar dat is nog geen 10% van de hele cursus. We gaan ook echt inhoudelijk aan de slag.

We staan aan het begin van de cursus ook stil bij de basisinstellingen en laat ik zien waar het e.e.a. verstopt zit. Dat zijn gewoon handige weetjes. Natuurlijk geef ik doorlopend tips. Uiteindelijk is alles ook online terug te vinden maar in de praktijk blijkt toch dat het eenvoudiger en duidelijker is als iets voorgedaan wordt met een stukje uitleg. En dat is wat u krijgt bij het volgen van mijn cursus. En na afloop geef ik kosteloos ondersteuning op vragen waar u nog eventueel mee rondloopt.

9. Voor wie is de cursus WordPress geschikt?

Geschikt voor iedereen die zelf een website wil bouwen en onderhouden. Voor uw bedrijf, voor uw club of gewoon voor de lol. We behandelen de complete basis in een dag. U krijgt veel informatie en de cursus is intensief, maar u krijgt alles ook in een boekwerkje mee naar huis en toegang tot het gratis videoportaal. Er is persoonlijke aandacht omdat mijn groepjes niet groter zijn dan maximaal zes personen.

10. Waarom zou u een cursus volgen bij mij?

Omdat ik voor iedereen persoonlijke aandacht heb, de stof goed aan u over kan brengen, de cursus is betaalbaar en voor iedereen toegankelijk. Mijn cursuslocaties zitten in Den Helder, Alkmaar, Haarlem, Hoorn en Uitgeest. Op verzoek ook in een omgeving bij u in de buurt als u zelf een groepje met deelnemers heeft samengesteld. Regelmatig word ik bij bedrijven gevraagd om ter plekke de WordPress cursus te geven en zo Marketeers op weg te helpen. Een andere optie is het volgen van een privéles voor een of twee personen. Een privéles is wel wat duurder.

Ik kan ook een WordPress webinar organiseren als maatwerk. Dan volgt u de cursus online vanachter uw eigen computer. Waar u ook zit.

Toch nog een vraag nummer 11… omdat het kan. En ook best veel aan me gevraagd wordt.

11. Bouwen we een complete website in één dag?

Nee. Dat lukt echt niemand. Een website bouwen duurt soms weken. Zelfs langer. Daarom is het ook zeker niet mogelijk om in één dag een website te bouwen tijdens de cursus. Wat ik u wel in één dag kan leren is de complete basis van WordPress. Hoe beter u de basis kent, hoe sneller u uw eigen website gereed heeft, Tijdens de cursus krijgt u zoveel mogelijk informatie als maar mogelijk en werkt u in een oefenomgeving.

Na afloop begint u thuis of op uw werk te werken aan uw eigen website. En dat zal na de cursus ineens stukken eenvoudiger gaan. Zeker weten!

Tot ziens op de cursus werken met WordPress in Alkmaar, Uitgeest, Hoorn, Haarlem of Den Helder! Inschrijven kan via het contactformulier.