seo tools

De beste SEO-tools van 2022 voor jouw website

Als je met jouw website aan de slag gaat is het niet alleen om te bouwen. Dan ga je ook met jouw SEO aan de slag om het beste uit de website te halen. Daarvoor kan je gebruik maken van SEO-tools die jou gaan helpen om behalve goed vindbaar te zijn, ook helpen om bijvoorbeeld de website van een concurrent beter te bekijken, om te zien of jouw website snel genoeg is en meer van dit soort zaken.

Naast betaalde SEO-tools zijn er ook veel gratis varianten te verkrijgen. Dan kan je later altijd besluiten om van een gratis of probeerversie over te stappen naar een betaalde variant. Want niet iedereen heeft (veel) geld over om te betalen voor deze tools. Maar als je geld verdient met je website is dit wel zeker te overwegen.

Zoekwoordenonderzoek met SEO-tools

Bij het bouwen van je website komt ook het zoekwoordenonderzoek naar voren want je wilt natuurlijk wel weten waar mensen op zoeken en of dit aansluit op het onderwerp van jouw website. Zelf gebruik ik bijvoorbeeld de gratis keywordtool om zoekwoorden op te sporen over onderwerpen die met website bouwen te maken hebben. Hij werkt supereenvoudig en is dit een mooie start. Je kunt er zelf de meest gestelde vragen uit halen die je weer kunt gebruiken voor bijvoorbeeld je H2 of H3 header tags.

Je krijgt kant-en-klare zoekwoorden. Alleen in de gratis versie van deze SEO-tool kun je niet zien hoe vaak er op dit woord gezocht wordt. Iets wat wel mogelijk is in de betaalde versie. Kortom, een eenvoudige tool waarmee je ook snel zogeheten long-tail keywords kunt opsporen.

seo tools

Een andere, heel mooie, SEO-tool is Screaming frog. Je download een bestand en vervolgens type je de url en wordt je website gescand. In de gratis versie worden er dan 500 pagina’s ‘bekeken’. Maar je krijgt absoluut een mooi overzicht wat er eventueel wel en niet goed is op jouw vers gebouwde website. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het niet gebruikt hebben van H1 headar tags, gebroken links, geen meta-omschrijving ingevuld op jouw website en ga zo maar door. Deze tool haalt alles naar boven voor als je echt wilt weten hoe jou website eraan toe is.

Handige seo-tools

Ik kan verder kort zijn over deze handige tools. Probeer ze uit en zie of ze ook voor jou bruikbaar zijn. Want dan weet je ook of ze voor jou goed bruikbaar zijn. En niet alles hoeft direct geld te kosten. Installeer ze, test wat ze kunnen en je zal zien wat voor voordelen je hiervan hebt.

Weet je niet precies hoe ze werken? Dan is o.a. You tube je beste vriend. Er zijn vele kant-en-klare video’s beschikbaar die jou op weg kunnen helpen. Het is net als met een website bouwen, niet opgeven. Ik hoop dat je zo weer een stapje verder kan met bouwen. Tijdens mijn cursussen sta ik ook stil bij deze tools. Hiernaast zal ik enkele tips geven en dan kan je zelf besluiten welke geschikt is voor jou.

Scroll naar boven