extensies

Extensies voor Google Chrome

Nadat jouw eigen website gereed is wil je ook weten of je website over de juiste snelheid beschikt en of hij voldoet aan de eisen die Google eraan stelt. Voor de Google Chrome browser zijn er verschillende handige Chrome extensies verkrijgbaar die je daarbij kunnen helpen. Deze extensies zijn vaak gratis wat het nog aantrekkelijker maakt om ze te gebruiken.

Chrome extensies installeren

Het installeren van zo’n extensie is letterlijk een fluitje van een cent. Laten we één van mijn persoonlijke favorieten eens gaan installeren; de SEO Minion. Deze Chrome extensie maakt bijvoorbeeld een analyse van de website en geeft precies aan of deze bijvoorbeeld wel voorzien is van zogeheten kopteksten. Ook bekend als header tags. Daarnaast controleert hij ook de gebroken links, html en markeert de links op de pagina. Er is een SERP-preview en bekijkt de website op een echt Google-zoekresultaat. Kortom, erg handig. Zo kunt u na installatie ook bijvoorbeeld de website van een collega of concurrent even scannen om inspiratie op te doen of om te zien hoe een ander de website invulling geeft. Maar eerst gaan we hem installeren.

extensies

Ga eerst naar de Google zoekmachine en type in de zoekbalk SEO Minion in. Nadat u hem gevonden heeft, klikt u op de grote blauwe knop en kiest voor de installatie van deze extensie. Na installatie is hij in sommige gevallen niet te zien. Maar dat lossen we op. Rechts bovenin uw Google Chrome browser ziet u in elk geval een klein icoontje wat lijkt op een puzzelstukje. Klik erop. Nu opent er een klein venster en ziet u alle aanwezige extensies. Daar zit nu ook de SEO Minion extensie tussen welke te herkennen is aan een oranje poppetje. Om de extensie nu zichtbaar te maken klikt u op het witte pennetje wat erachter staat. Klik die aan en de extensie zit nu vastgepind in de rechterbovenhoek.

Hoe werkt de SEO Minion?

Nu gaan we hem testen in de praktijk. Als voorbeeld gebruik ik voor dit artikel mijn eigen website. Zodra deze geladen is, klik ik op het oranje poppetje bovenin beeld en kies ik voor Analyseer SEO op de pagina. Nu scant de Minion de geladen pagina. Nu ziet u direct hoe de bewuste pagina is ingericht. Doe er je voordeel mee. Naast deze zijn er natuurlijk volop andere opties verkrijgbaar, maar het hangt er wel vanaf wat je zelf wil en kan doen. Of wilt weten over jouw eigen website. Om je verder op weg te helpen kan ik je deze en deze website aanraden om eens verder te lezen. Veel succes met het gebruiken van deze handige extensies.

Tijdens mijn cursus WordPress laat ik deze handige tool ook in de praktijk zien.

Scroll naar boven