smartphone fotografie

Gratis smartphone fotografie tips

Ondanks dat ik een cursus smartphone fotografie geef in Alkmaar, Uitgeest, Den Helder, Waarland, Enkhuizen of bij u op het bedrijf, wil ik vooraf toch enkele gratis tips geven die het fotograferen met een mobiele telefoon meteen al leuker maakt. Een smartphone cursus volgen in Alkmaar of bij u op de zaak? Bekijk de speciale pagina om te zien of er al een datum gepland is.

Maak beter foto’s met uw smartphone

Smartphone fotografie tip 1
Zorg altijd als eerste dat u even de lens controleert van uw smartphone. Die is vaak stoffig of vies omdat deze in een tas zit of bij de mannen in de broekzak. Een smerige lens kan leiden tot een wazige foto en dat willen we natuurlijk voorkomen.
Smartphone fotografie tip 2
Bepaal zelf waar u op scherp wil stellen. Dit kunt u eenvoudig doen door het scherm even kort aan te tikken.
Smartphone fotografie tip 3
Pas je belichting aan. In sommige gevallen zoals bij veel licht (zonvakantie of sneeuw) kan de smartphone de beelden gaan onderbelichten. Dan wordt de sneeuw niet echt wit maar meer als een grijze saaie massa. De belichting op uw smartphone kunt u zelf aanpassen. U voegt als het ware handmatig wat licht toe aan de foto.
Smartphone fotografie tip 4
Met de gratis Snapseed app krijg je vele mogelijkheden om de gemaakte opnames te corrigeren, te voorzien van een creatief filter of bijvoorbeeld wat extra kleur toe te voegen aan uw foto’s. De betere, maar niet gratis app, is ProCamera. In mijn optiek de beste foto-app van dit moment. Er zit zelfs een tilt-functie op waarmee u altijd ziet of de horizon recht gefotografeerd is.
Smartphone fotografie tip 5
De betere portretfoto maak je met het lensje aan de voorzijde van uw mobiel. Deze haalt een hogere resolutie (kwaliteit)
Smartphone fotografie tip 6
Een opname bij avond is vaak beter te maken met behulp van een mini-statiefje. Hier zijn vele soorten van verkrijgbaar. Duur? Nee, zeker niet. Maar wel erg handig.

Smartphone fotografie tip 7
Zet het raster aan onder ‘instellingen’ van uw camera. Ideaal om de juiste uitsnede te maken.
Smartphone fotografie tip 8
Maak altijd meerdere foto’s van het onderwerp en bepaal later welke u gebruiken gaat. Zo weet u zeker dat u altijd de juiste hoek te pakken heeft. En zo denkt u ook beter na over de opname die u gaat maken.
Smartphone fotografie tip 9
Een foto willen maken onder een moeilijke beeldhoek? Gebruik dan de volumeknop van uw hoofdtelefoon. Daarmee kunt u ook een foto maken. U heeft dan ineens veel meer ‘vrijheid’ om een aparte foto te maken.
Smartphone fotografie tip 10
Een opname maken van een onderwerp wat snel beweegt? Houd dan de ontspanknop ingedrukt. U maakt dan een serie opnames achter elkaar. Ook wel ‘burst’ genoemd.

Meer tips tijdens de smartphone fotocursus

Uiteraard is er nog veel meer te vertellen dan alleen deze tips. Tijdens de cursus smartphone fotografie staan we er bij stil, en maakt u na afloop gegarandeerd betere foto’s. De cursus is ook erg leuk voor een bedrijfsuitje met uw collega’s. Of met een groepje vrienden. Informeer naar de mogelijkheden. Maatwerk is hierin ook mogelijk.

Denk dan aan een fotowedstrijd of het uitvoeren van foto-opdrachten. Gebruik het contactformulier om informatie aan te vragen. Want geloof me… smartphone fotografie is echt leuk!

Scroll naar boven