Yoast plug-in voor SEO

Yoast plug-in om uw SEO te verbeteren

Tijdens mijn cursus WordPress maken we ook gebruik van de zeer populaire Yoast plug-in. Deze plug-in helpt de webbouwer om een goeie SEO score te halen en geeft precies aan wat er in de gebruikte teksten aangepast moet worden om sneller gevonden te worden.

Yoast helpt SEO te verbeteren

De plug-in kent twee versies. Een gratis en een betaalde versie. Met de gratis versie ‘helpt’ Yoast met één focustrefwoord, terwijl de volledige versie alles meeneemt in de beoordeling van de geschreven teksten zoals trefwoorden, synoniemen en gerelateerde zoekwoorden. Het voordeel van de betaalde versie is dat deze ook advies geeft over het extra toevoegen van interne links welke links u alleen maar hoeft te kopiëren. Ook het plaatsen van een re-direct (indien nodig) wordt door de plug-in geregeld. Ideaal. U betaald voor de betaalde Yoast plug-in dan wel €79, – maar het is de moeite waard. Via hun eigen webpagina kunt u alle features bekijken.

yoast-plug-in

Google snippet instellen door Yoast

Een Google snippet is de voorvertoning die iemand ziet zodra ze een zoekopdracht ingevuld hebben. Uit de websites die dan opduiken maakt de bezoeker een keuze om op door te klikken. En die tekst moet dus wervend genoeg zijn en voldoen aan de eisen die Google hieraan stelt. Zo’n Google snippet is eenvoudig op te maken door gebruik te maken van de Yoast plug-in. Zowel de gratis als in de betaalde versie.

Zo past u snel en eenvoudig te SEO-titel aan, de slug en de meta-omschrijving. Tijdens de cursus is dit één van de opdrachten die u gaat uitvoeren.

SEO-analyse

Aan de hand van 15 checkpunten loopt de Yoast plug-in uw webpagina door en komt hij met een advies. Dit gebeurt aan de hand van gekleurde stippen. Rood is slecht, een oranje stip bent u op de goede weg en met een groene stip in de eindcontrole weet u dat u goed zit.

De plug-in is een absolute aanrader en beveel ik iedereen aan met een WordPress website. Het is niet voor niets één van de meeste gebruikte WordPress plug-ins. Volg bij mij een cursus WordPress en u weet daarna precies hoe het werkt.

Scroll naar boven