Google mijn bedrijf

Is Google mijn bedrijf gratis?

Ja, Google Mijn Bedrijf is helemaal gratis

Om meteen met de deur in huis te vallen, ja, Google mijn bedrijf is helemaal gratis, voor noppes en kosteloos! Enkele van de mooiste Nederlandstalige woorden die we kennen. Want wij Nederlanders zijn gek op dingen die niets kosten. Maar waarom gebruikt u het dan nog niet? We willen tenslotte gevonden worden en dan kan je het beste dicht bij de belangrijkste bron zitten die de mensen raadplegen, namelijk Google.

Waarom Google Mijn Bedrijf?

Omdat u dit het beste kan zien als virtuele etalage binnen de Google zoekmachine. En we willen natuurlijk allemaal zo goed mogelijk gevonden worden. We kunnen dus wel stellen dat deze gratis tool onmisbaar is voor uw vindbaarheid.

Als u uw Google pagina volledig ingevuld heeft, wordt deze getoond naast de zoekresultaten. Als mensen op zoek gaan naar een bedrijf in de buurt, wat vaak het geval is, worden als eerste de lokale zoekresultaten weergegeven in de producten van Google. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Google Maps. Als u alles op de juiste manier, en compleet ingevuld heeft, krijgt de bezoeker direct de complete informatie over uw bedrijf te zien inclusief route en telefoonnummer. Waarom zou u dat niet willen? Het advies is dus om vandaag nog uw Google mijn bedrijf te claimen.

Mijn bedrijfspagina claimen?

Ja, u claimt de pagina bij Google. Er volgt dan een verificatie dat u de eigenaar bent van het bedrijf, en kunt u daarna direct aan de slag. Maar waarom moet ik die pagina dan claimen? Dat is omdat het voor kan komen dat iemand de vermelding binnen Google aangemaakt heeft, bijvoorbeeld een extern marketingbureau, en is er verder niets meer mee gedaan.

Dat is zeker erg moeilijk om allemaal weer uit te vinden? Absoluut niet. Het is bijna een invuloefening. Log in met een Google-account en de eerste stap is het invullen van de bedrijfsnaam. Vul hierna simpelweg de gevraagde gegevens in en u bent al half op weg.

Google mijn bedrijf
Een voorbeeld van mijn bedrijfspagina.

Beheer uw reviews via de Google Mijn Bedrijf app

Als uw pagina eenmaal is ingericht, kunt u deze ook handig en snel gaan bijhouden via de speciale app. Ook hiermee kunt u alle gebruiksinformatie aanpassen, uw locaties, berichten posten, bezoekersstatistieken bijhouden en uw reviews beheren.

Naast al uw bedrijfsinformatie kunt u er ook foto’s en video’s op plaatsen zodat de bezoeker vooraf al een goed idee krijgt van uw bedrijf en diensten. En ja, dan de reviews. Dat is toch wel een hele mooie manier om mensen vooraf te laten zien dat u goed bent voor uw klanten en de diensten die u kan leveren.

Als u zelf nog geen gebruik maakt van klanten reviews, dan is dit het moment om er zeker mee te beginnen. Als een klant een mooie review plaatst over uw bedrijf, maar ook een wat minder mooie, dan komt dat ook in het overzicht te staan. Laten we uitgaan van een positieve review. De klant ‘verteld’ dan als het ware aan Google hoe zij de samenwerking met u ervaren hebben. En hoe meer sterren (max 5) hoe beter dit natuurlijk is. Mocht u een keer een negatieve review krijgen, dan kunt u deze helaas niet zomaar zelf weghalen. Dat moet door Google gedaan worden nadat u daar een verzoek toe gedaan hebt. U kunt natuurlijk ook een reactie geven op de bewuste review om met de klant in gesprek te gaan. Hij of zij kan namelijk de review wel aanpassen of verwijderen.

Mooie reviews zijn natuurlijk nooit weg

Zelf Google mijn bedrijf instellen of laten doen?

Mocht u zelf geen tijd, zin of gelegenheid hebben om alles zelf in te stellen en in te vullen, dan kan ik u daarbij helpen. Dit heb ik al voor veel bedrijven mogen doen. Vraag een vrijblijvend advies of offerte aan en ga ik voor u aan de slag.

Ik kan bedrijven ontzorgen als het gaat om de vindbaarheid van hun website en bijvoorbeeld ook de SEO voor mijn rekening nemen, of het wekelijks opstellen van hun Social media uitingen. Zoek gerust contact met me en dan kijken we samen naar de mogelijkheden. Voor nu alvast veel succes met het opzetten van uw Google pagina. Lukt het niet? Mail me!

Facebook
LinkedIn
Email
WhatsApp
Scroll naar boven