Gutenberg editor ook tijdens de cursus

Ja, u leert ook werken met Gutenberg editor

De eerste vragen van toekomstige cursisten komen al binnen of ik ook aan de slag ga met de Gutenberg editor tijdens de cursus WordPress in Alkmaar en Uitgeest. Dat kan ik volmondig met een ‘ja’ beantwoorden. Want deze editor werkt wel even iets anders dan we tot nu toe gewend zijn.

Gutenberg gebruiken tijdens de cursus

Op moment van dit schrijven heb ik de editor (nog) niet gebruikt voor mijn eigen website omdat het thema hier nog geen ondersteuning voor heeft. Dat is geen enkel probleem want in het begin zal dit bij meerdere thema’s het geval zijn. Ook de plugins binnen WordPress zijn nog niet allemaal up-to-date. Dit zal binnenkort opgelost worden en kunnen we gaan leren werken met Gutenberg.

Tot die tijd hoeft u nog niet over te stappen tenzij u zeker weet dat uw thema en plugins binnen WordPress er klaar voor zijn. Maak in elk geval eerst een back-up van uw website voordat u gaat updaten naar de nieuwste versie van WordPress. Mocht u wel de nieuwste versie van WordPress willen gebruiken maar nog niet met de nieuwe editor, installeer dan gewoon de klassieke WordPress editor. Nadat u de instellingen heeft aangepast werkt alles weer zoals u gewend bent. Maar als u eenmaal aan de nieuwe manier van werken gewend bent stapt u (denk ik) niet meer zo snel terug. Want we gaan hoe dan ook uiteindelijk over naar Gutenberg.

Eigen online les omgeving om te oefenen

Het voordeel van mijn cursus is dat u werkt in een eigen online les omgeving. Dus u hoeft niet aan de slag in uw eigen (bedrijfs)website met het risico dat u iets beschadigd of verkeerd aanpast. Ook nadat u de cursus bij mij gevolgd heeft blijft u nog toegang houden tot uw eigen omgeving. Dat is de ideale manier om te wennen aan de Gutenberg editor. Test zoveel mogelijk uit en zie wat alle nieuwe functies doen.

Nieuwe cursusdatums staan weer online en kunt u zich vanaf heden weer aanmelden voor een dagcursus in het zelf bouwen en onderhouden van WordPress. Voor €199,- inclusief BTW per persoon leer ik u alles wat u weten moet. Schrijf vandaag nog in!

 

Scroll naar boven