apps

Handige apps voor jouw smartphone

Apps. Wie heeft ze niet op de smartphone staan. Van heel functioneel tot puur voor de fun. In dit artikel wil ik even een klein aantal handige apps uitlichten die gericht op smartphone fotografie. Voor deze mooie hobby zijn zo ontzettend veel apps te downloaden, maar ze zijn niet allemaal even handig. En gratis. Nu moet je bij een gratis app ook niet verwachten, maar er zijn uitzonderingen. En één van mijn absolute favorieten is Snapseed. Lees snel even verder en als jij zelf een mooie app weet, laat me dit gerust even weten.

Favoriete apps voor jouw smartphone

Met regelmaat wordt er aan mij gevraagd of ik favoriete apps heb die ik gebruik met het maken van foto’s met mijn smartphone. Ja, die heb i inderdaad. Het zijn er niet zo heel veel, want uiteindelijk werk je er maar met een paar zolang die goed bevallen. Mijn meest gebruikte en favoriete app is die van Snapseed. Het is een app die Google in de markt gezet heeft en wat er onder andere zo mooi aan is, is dat hij ook nog eens geheel gratis is. Maar daarnaast heeft hij alles in zich wat je maar nodig hebt om van een mindere foto’s toch iets moois te maken. Deze app laat ik ook graag zien tijdens mijn cursussen en workshops.

Corrigeren op kleur, helderheid, objecten wegpoetsen, egaliseren, teksten toevoegen, kaders en ga maar door. Deze staat met stip op 1 bij mij.

apps
Snapseed is één van mijn favorieten

Gratis apps (of zeer voordelig)

Maar er zijn natuurlijk nog meer handige apps die het fotograferen leuker maken. Het aanbod is echter zo enorm groot dat je echt een keuze moet maken. Stel vooraf de vraag wat je er nou precies mee wil doen. Ik maak bijvoorbeeld graag buitenfoto’s bij avond met de sfeerverlichting van de straten. Toen ben ik via veel zoeken terechtgekomen bij de app Slow Shutter. Met die app is het mogelijk jouw smartphone een langere sluitertijd laten nemen zodat je ineens veel meer mogelijkheden krijgt met het belichten van je opname. Hij vraagt wel om enige oefening en een klein statiefje, maar de resultaten zijn er wel naar.

Andere apps waar ik graag mee werk zijn die van Pixlr. Deze heeft een app waarmee je hele mooie collages kan maken en in de basisversie kan je er al zoveel mee doen dat dit voor de meeste gebruikers al genoeg is. Want je wilt er ook geen circus van maken. Van hetzelfde merk gebruik ik ook Stories. Deze is heel handig als je een Story voor Facebook of Insta wil maken. Compleet met bewegende templates. Ook hier zitten er in de basis al vele gratis templates bij, maar als dat niet genoeg is, betaal je eenmalig een licentie en dan kan je helemaal losgaan.

Zoek je apps waarmee je leuke lichteffecten kan toevoegen aan je eigen foto, kijk dan eens naar Afterlight. Van eenvoudige light flairs tot spectaculaire filters. Het is te veel om op te noemen. Ook hier zitten in de gratis versie leuke mogelijkheden, maar als dat niet genoeg is kan je overwegen hem aam te schaffen.

Scroll naar boven