Sail

Sail Den Helder met workshop smartphone fotografie

Van 29 juni tot en met 2 juli is de Sail weer in Den Helder! En jij kan de schepen van heel dichtbij bekijken en op de foto zetten met deze unieke smartphone fotografie workshop! Dichter bij de prachtige schepen ga je niet komen. De smartphone fotografie workshop begint aan land in één van de kantoren boven de visafslag op de haven van Den Helder. Een kopje koffie of thee staat op jou te wachten en gaan we eerst aan de slag met een stuk theorie om de smartphone camera optimaal in te stellen.

Na een uurtje gaan we naar buiten en stappen we aan boord van de luxe sloep De Grutte Grize. Deze sloep heeft ruimte voor zo’n 30 cursisten. Eenmaal aan boord zorg je ervoor dat je de smartphone in de aanslag hebt om de mooiste foto’s vanaf het water te schieten. Uiteraard zal ik doorlopend tips geven om te zorgen dat je met mooie foto’s thuis komt. De boottocht duurt ongeveer 1.5 uur en is er meer dan voldoende tijd om foto’s te maken. We leggen de sloep af en toe even stil om de mooiste compositie rustig te kunnen maken.

Foto’s maken vanaf het water tijdens Sail Den Helder

De gehele smartphone fotografie workshop duurt ongeveer drie uur en daarvoor krijg je een unieke ervaring. Vanaf de kade en op het water. En je leert ook nog eens betere foto’s te maken. De haven van Den Helder is al een mooie plek om foto’s te maken, maar met al die mooie schepen en alle activiteiten is het nog mooier.

Je gaat leren om een foto goed te belichten, trucs met scherpstellen, composities te bepalen en nog veel meer. Alles wat je gaat leren kun je nalezen op de smartphone pagina op deze website. Na de workshop heb jij mooie foto’s van de Sail Den Helder waar je nog lang plezier van kan hebben. Tijdens de workshop staan we ook stil bij het nabewerken van de gemaakte foto’s. Dit doen we met een handige app.

Als klap op de vuurpijl krijgt iedere deelnemer een bon mee van CeWe om gratis 25 afdrukken te maken van jouw mooiste foto’s. Deze krijg je omdat ik een samenwerkingsverband heb met deze fotocentrale.

sail den helder

We zetten Den Helder op de foto. Vanaf het water

Heb jij na het lezen ook zin gekregen om mee te gaan op fotosafari in de haven van Den Helder? Dan kun je je vanaf nu aanmelden via het contactformulier op deze website. De kosten voor deze unieke ervaring zijn € 59,50 per persoon. De cursussloep vaart uit op vrijdag 30 juni, zaterdag 1 en zondag 2 juli. Aanvang van de workshop is om 09:30 uur en duurt tot ongeveer 12:30 uur. Daarna kan je nog de rest van de dag op de haven rondlopen en in de avond van het vuurwerk genieten.

Tot Sail!

Handig om te weten...

SAIL 2023 in Den Helder gaat druk bezocht worden. Dat weten we nu al. Ook omdat het samenvalt met de Marinedagen. Ook zo’n trekpleister. Dus het is van belang dat je goed rekening gaat houden met de drukte op en naar de haven van Den Helder. Als je van buiten Den Helder komt, dien je rekening te houden met omleidingen en afsluitingen richting de haven.

De workshop begint om 09:30 uur en is het belangrijk dat je ruim voor die tijd al aanwezig bent want de cursus moet op tijd van start gaan vanwege het schema van de boot. Zoek vooraf uit waar je jouw auto het beste kan parkeren. De cursus start op Willemsoord. Dit is een onderdeel van de Helderse haven en heeft ook horecagelegenheden en veel parkeerruimte. Maar tijdens SAIL zal het ook daar druk zijn. Als jij je hebt ingeschreven voor de workshop smartphone fotografie tijdens SAIL 2023 krijg je van mij een week van tevoren nog wat wetenswaardigheden door en ook zal ik in de gaten houden waar je het beste de auto kwijt kan als je van buiten Den Helder komt.

We gaan uit van goed weer, maar het advies is natuurlijk wel om even een dag van tevoren te checken hoe het weer gaat worden zodat jij je daarop kan kleden.

Indien 'ja' Pas even tonen op cursus
Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar boven