Smartphone photowalk weekend in Brugge

Welkom in de betoverende wereld van smartphone fotografie! Heb je altijd al meer willen halen uit de camera die je altijd bij je hebt? Dan is de smartphone foto workshop in Brugge de perfecte kans om je fotografische vaardigheden te verbeteren, terwijl je geniet van een gezellig weekend in deze prachtige stad in België!

De smartphone is tegenwoordig niet alleen ons communicatiemiddel, maar ook onze draagbare camera. De workshop begint met een warm welkom op zaterdagochtend, waarbij je mededeelnemers ontmoet en je eerste stappen zet in de wereld van smartphone fotografie. Onder leiding van ervaren instructeur en smartphone fotograaf Fred van Eck, krijg je de kans om de geheimen van je smartphonecamera te ontrafelen en te ontdekken hoe je de beste foto’s kunt maken met dit handige apparaat. En dat allemaal in de praktijk. De beste manier om alles te leren en te proberen.

Van het begrijpen van belichting en compositie tot het ontdekken van de kracht van verschillende apps, de workshop is ontworpen om zowel beginners als gevorderden te inspireren en uit te dagen. Met hands-on oefeningen en deskundige begeleiding leer je hoe je de beste beelden vastlegt met niets meer dan je smartphone.

Ontdek de schoonheid van Brugge

Wat deze workshop extra speciaal maakt, is de locatie: het pittoreske Brugge. Een stad doordrenkt van geschiedenis en omgeven door betoverende architectuur en schilderachtige straatjes biedt de perfecte achtergrond voor je fotografische avontuur. Tijdens de dag geniet je van fotomomenten op iconische locaties zoals de Grote Markt, de Belforttoren en de romantische grachten. ’s Avonds brengt de workshop je naar verborgen juweeltjes en sfeervolle steegjes, waar je de magie van avondfotografie zult ervaren. Want ook in de avonduren gaan we nog even aan de slag.

Wat deze workshop echt bijzonder maakt, is de sfeer van gezelligheid en samenhorigheid. Het delen van passies en ervaringen met gelijkgestemden creëert een unieke dynamiek. Tijdens de lunchpauze en avonden heb je de kans om te praten over fotografie, ervaringen uit te wisselen en nieuwe vriendschappen te sluiten. De informele sfeer zorgt ervoor dat zelfs degenen die nieuw zijn in de wereld van fotografie zich comfortabel voelen en volledig kunnen genieten van het weekend.

Een photowalk weekend vol creativiteit en ontspanning

Naast het leren van nieuwe vaardigheden, is er ook voldoende ruimte voor ontspanning en verkenning. Brugge staat bekend om zijn heerlijke gastronomie en charmante boetieks, waardoor het de ideale plek is om je zintuigen te verwennen. Na een dag vol fotograferen gaan we samen ergens genieten van een heerlijk diner in een lokaal restaurant en neem je in de avond deel aan de training smartphone fotografie bij avondlicht. Ik heb hier nu al zo’n zin in! En ik hoop jij ook!

Opm. Mocht je in de avond zelf iets willen plannen, dan ben je daar uiteraard vrij in.

Wat je allemaal (en nog veel meer) gaat leren? Wat dacht je van:

 • Weg met slecht belichte foto’s
 • Beter scherpstellen met de hand
 • De beste composities maken
 • gebruik te maken van de regel van derden
 • Bij avondlicht toch goed belichte opnames maken
 • Aparte beeldhoeken te vinden
 • Accessoires uitproberen
 • Anders leren kijken naar je onderwerp
 • je foto’s nabewerken

Kortom, een ontspannen wandeling door het pittoreske Brugge, waarbij we gezamenlijk de foto-opdrachten gaan uitvoeren! Natuurlijk nemen we ook de gezelligheid mee, want we zijn ook een weekendje uit. Ga jij mee?

De praktische details

De photowalk is inclusief de reis per luxe 9-persoonsbus bus naar Brugge. Er kunnen 8 deelnemers mee om de maximale persoonlijke aandacht te kunnen geven. Natuurlijk is het dan erg leuk dat je onderweg direct kennis kunt maken met de andere deelnemers. Vertrek is op zaterdag 21 september (08:00 uur) en de aankomst in Brugge is rond de middag. Zondagavond 22 september zijn we weer terug. Ik verwacht dat we dan in de avond tussen 22:00-23:00 uur weer terug zijn in Den Helder. Afhankelijk van de deelnemers, zal ik 2 opstapplaatsen op de route aandoen. Mijn eigen vertrekpunt is Den Helder.

Kostenoverzicht:

 • € 329,00 voor de workshop smartphone fotografie, 1 overnachting en busreis. 
 • Eigen hotelkamer. Samen met vriend/vriendin op één kamer? Geef het door.
 • Ontbijt
 • Lunch en diner (eigen rekening)

Ga jij mee? Laat dit dan voor 1 juli 2024 aan me weten. Daarna ga ik alles boeken. Heb je vooraf nog een vraag? Stel hem gerust. Je leert jouw smartphone optimaal in te stellen en ik zal als cursusleider iedereen persoonlijk begeleiden en zorgen dat je met mooie foto’s terugkomt van deze reis! We nemen overal de tijd voor en blijven we als groep bij elkaar.

Photowalk checklijst

 • De smartphone met oplader
 • Een powerbank om tussentijds op te laden
 • Een ID-kaart
 • Een statiefje is erg handig voor avondopnames
 • Goede loopschoenen
 • Kledingtype is afhankelijk van weersverwachting
 • Annulerings/reisverzekering

Ontdek de magie van je smartphonecamera, geniet van de prachtige omgeving van Brugge en creëer blijvende herinneringen met nieuwe vrienden. Meld je nu aan voor een onvergetelijk weekend vol leerzame momenten en gezelligheid!

Heb jij nu ook al zo’n zin om mee te gaan? Meld je dan vrijblijvend aan voor meer informatie. Ik kijk uit naar jouw deelname!

Scroll naar boven