vakantie

Vakantie en smartphone workshops

Als eerste de melding dat mijn workshops gewoon doorgaan in de vakantieperiode. Dus als je geen vakantieplannen hebt, ben je van harte welkom! Inmiddels heb ik de nieuwe datums online gezet op mijn websites.

Zo zal ik deze zomer in juli nog een keer een workshop smartphone fotografie geven in het Zuiderzeemuseum. Zo tof om dat daar te mogen doen en wat een fotomomenten! En dan is er eind juni/begin juli ook nog de SAIL in Den Helder. Daar zal ik drie maal een workshop inclusief boottocht organiseren. Voor 30 juni zijn er nog een paar plaatsen beschikbaar, maar dan zit de eerste boot vol.

Dan wil ik nog even de beste tips geven om tijdens de vakantie de mooiste foto’s te maken met je smartphone. Die tref je hieronder aan. Ben je op zoek naar een leuk idee voor een bedrijfsuitje? Dan is zo’n fotografie workshop echt een leuke aanrader. Ik verzorg ze inmiddels door het hele land en ben al te gast geweest bij een aantal leuke bedrijven.

Smartphone fotografie vakantietips

De zomer is in aantocht en dat betekent dat veel mensen op vakantie gaan. Of je nu naar een exotisch eiland gaat of gewoon een weekendje weg in eigen land, het maken van mooie foto’s is een belangrijk onderdeel van elke vakantie. En wat is er nu handiger dan het maken van smartphone foto’s tijdens je vakantie?

Met de opkomst van smartphones met steeds betere camera’s, is het gemakkelijker dan ooit om prachtige foto’s te maken tijdens je vakantie. Maar hoe zorg je ervoor dat je de beste resultaten krijgt? Hier zijn enkele tips om je te helpen de beste vakantiefoto’s te maken met je smartphone.

vakantie
  • Maak gebruik van de HDR-modus

HDR staat voor High Dynamic Range. Door deze modus te gebruiken, kan je smartphone meerdere foto’s maken met verschillende belichtingsniveaus en deze samenvoegen tot één foto met een breder bereik van heldere en donkere tinten. Dit is vooral handig bij landschapsfoto’s waarbij er grote verschillen zijn tussen licht en schaduw.

  • Verander je perspectief

Het maken van foto’s vanuit verschillende hoeken en perspectieven kan je foto’s veel interessanter maken. Probeer te experimenteren met verschillende invalshoeken, zoals vanuit een laag perspectief of van bovenaf.

  • Maak gebruik van de rule of thirds

Een simpele regel om in gedachten te houden bij het maken van foto’s is de rule of thirds. Dit houdt in dat je je onderwerp niet in het midden van de foto plaatst, maar op een van de snijpunten van denkbeeldige lijnen die de foto in derde delen. Dit kan je foto’s veel dynamischer maken.

  • Gebruik de juiste belichting

Het bepalen van de juiste belichting is essentieel voor het maken van mooie foto’s. Bij fel zonlicht kan het helpen om je scherm helderder te maken en bij minder licht juist wat minder helder. Verder is het handig om de belichting te locken op het onderwerp dat je wilt fotograferen, zodat de belichting niet verandert als je de camera beweegt.

  • Speel met compositie

Compositie gaat over het plaatsen van je onderwerp binnen het kader van de foto. Een goede compositie kan je foto’s veel sterker maken. Experimenteer met het plaatsen van je onderwerp op verschillende punten in de foto en kijk wat het beste werkt.

  • Bewerk je foto’s

Je smartphone biedt waarschijnlijk tal van bewerkingsmogelijkheden, van het aanpassen van de belichting tot het toevoegen van filters. Neem de tijd om je foto’s te bewerken en experimenteer met verschillende instellingen om de beste resultaten te krijgen.

  • Maak foto’s van details

Natuurlijk wil je foto’s maken van de belangrijkste bezienswaardigheden en landschappen tijdens je vakantie, maar vergeet niet om ook foto’s te maken van de kleine details. Denk aan lokale gerechten, marktjes en bloemen. Deze foto’s kunnen later een mooie herinnering zijn aan je vakantie

  • Eén foto is geen foto

Dit roep ik regelmatig met mijn workshops. Daar bedoel ik mee dat je altijd meerdere foto’s van een onderwerp moet maken. Dan weet je zeker dat je een geslaagde opname gemaakt heb en kun je thuis de beste uitzoeken. Beter een paar foto’s teveel gemaakt, dan maar één foto die het misschien net niet is.

Veel fotoplezier tijdens de vakantie en wie weet tot ziens op een workshop smartphone fotografie!

Scroll naar boven