zuiderzeemuseum

Zuiderzeemuseum voor smartphone fotografie

Het Zuiderzeemuseum, wie kent het niet? Een prachtig museum in Enkhuizen met complete vissersdorpen, aparte woningen, pittoreske straatjes en een unieke uitstraling. Maar bovenal een toplocatie voor de workshops in smartphone fotografie. Er valt zoveel te fotograferen en de ene hoek is nog mooier als de volgende. Zelf kom ik er regelmatig voor mijn workshops en neem ik je mee langs alle bijzondere plekjes. Zin om aan te sluiten?

De foto workshop in Enkhuizen

De workshops in smartphone fotografie verzorg ik een aantal maal per jaar in het buitenmuseum en is de start om 10:00 uur en duurt tot ongeveer 13:00 uur. De start is dan op het grote parkeerterrein en stapt u daarna op de boot die je naar de kalktorens brengt van het buitenmuseum. Mis die boot niet, want dit is ook het startpunt. Daar wacht ik de cursisten op en gaan we op pad.

Voordat we dan ook echt van start gaan, gaan we eerst even naar het leslokaal voor een lekker kopje koffie en starten we met de theorie. We stellen gezamenlijk de smartphone goed in en krijgt u een gedegen uitleg in woord en beeld van alle functies. Als we dan naar buiten gaan weet u precies wat u moet doen. Zo haalt u het maximale uit de workshop.

Smartphone workshop Zuiderzeemuseum

De complete workshop in het Zuiderzeemuseum duurt ongeveer drie uur, maar dan heeft u ook echt het hele buitenmuseum gezien en belopen. Het advies is dan ook om gemakkelijke schoenen en kleding te dragen. Ik ga ervan uit dat het weer goed is, maar een klein spetterbuitje gaan we ook niet uit de weg. Het is tenslotte Hollands weer.

Check vooraf aan de cursus even de weersvoorspelling zodat u weet of u wel of geen paraplu mee moet nemen. Gelukkig kunnen we bij een klein buitje ook altijd even schuilen in één van de vele huisjes. Ik laat met de workshop veel functies zien van uw smartphone en kom ik bij alle cursisten regelmatig checken of alles naar wens gaat of dat ik nog wat advies moet geven. Mijn doel is dat iedere deelnemer thuiskomt met mooie foto’s! Daar ga ik voor!

Let op het licht. Met een raam is er natuurlijk ook tegenlicht. Dat wordt dus corrigeren, want we willen ook de sfeer overbrengen van dit huisje aan de dijk. Na de workshop weet u precies hoe te handelen.

In het Zuiderzeemuseum lopen ook acteurs rond en zitten zij in de huisjes of zijn ze aan het werk met de visnetten. Maar ook de visrokerij is een leuk item om foto’s van te maken. Kortom, er is veel, heel veel te zien. Het museum bestaat dit jaar ook nog eens 75 jaar en zijn er ook festiviteiten. De workshop kost € 47,50 per deelnemer en is inclusief toegangsticket en een kopje koffie of thee. Heel veel mooier kan ik het bijna niet maken en hoop ik jou te ontmoeten in het Zuiderzeemuseum. Bekijk de ingeplande datums op de smartphone fotografie pagina.

Scroll naar boven