alkmaar light festival

Smartphone fotografie tijdens Alkmaar Light Festival

Leer betere foto’s te maken met je smartphone tijdens het Alkmaar Light Festival wat op 4 en 5 november plaats zal vinden op diverse plekken in Alkmaar. Om goede foto’s te maken heb je voldoende licht nodig, maar dat valt niet altijd mee. Tijdens het lichtfestival zijn er onderwerpen en personen op een bijzondere manier verlicht en vraagt dat om een aanpassing van je smartphone als je daar goede foto’s mee wil maken.

Tijdens de workshop foto’s maken met je smartphone staat smartphone fotograaf Fred van Eck stil bij deze vraagstukken en laat hij in woord en beeld zien hoe je de beste foto’s kan maken met dit evenement. De workshop heeft hij al eerder mogen geven tijdens het Helder Licht evenement in Den Helder.

Smartphone fotografie bij avond

De workshop begint binnen op het kantoor van De Karavaan op de Laat in Alkmaar en gaan we eerst aan de slag (in woord en beeld) met de belangrijkste fotofuncties op de smartphone. Dat mag een smartphone van Apple zijn, maar ook een Android toestel. We stellen dan samen de benodigde functies in en laat Fred zien hoe ze werken en wat het resultaat dan kan worden. Daarna trekken we onze jassen weer aan en gaan we de stad in om het Lichtfestival te bezoeken en onderweg veel foto’s te maken. Tickets voor deze workshop bestel je via de website van het Alkmaar Light Festival. Na de inschrijving ontvang je de laatste details. Zie ik je daar?

alkmaar light festival

We nemen de tijd voor de hele workshop die naar verwachting 2.5 – 3 uur zal duren. Onderweg zal Fred de deelnemers bijstaan en doorlopend voorzien van handige tips en trucs. We staan niet alleen stil bij het goed belichten van de foto’s, maar uiteraard ook bij mooie composities. Dus hoe je foto er uiteindelijk uit gaat zien, want dat is minstens zo belangrijk. Smartphone fotografie is ontzettend leuk en populair, want iedereen heeft er tegenwoordig wel eentje. Inschrijven voor deze ‘speciale’ avond kan via de website van het Alkmaar Light Festival.

De workshop start om 19:00 uur en zal rond 22:00 uur afgelopen zijn. Uiteraard bent u vrij om nog langer te blijven.

Betere foto’s maken met je smartphone

Dat wil iedereen. En werkelijk iedereen kan ook een foto maken. Maar hoe tevreden ben je dan met het eindresultaat? En heb je die functies allemaal wel nodig dan? Hoe werken ze dan en stel ik ze optimaal in. Dit en heel veel andere zaken komen aan bod met mijn workshops. Dit jaar zijn er nog een aantal te gaan en dan ga ik vanaf eind januari 2023 weer verder. Zelf een groepje samengesteld met familie of collega’s? Dat kan ook. Naast de workshops voor particulieren is de workshop ook te boeken voor groepen. Dan kom ik gezellig naar jullie toe en anders regelen we ergens een locatie. Vraag gewoon naar de mogelijkheden. Ook in december lopen deze workshops gewoon door.

Scroll naar boven