wordpress cursus elementor

WordPress Gutenberg en Elementor

Vanaf september starten mijn cursussen weer met het zelf leren bouwen en onderhouden van websites. Dit doen we met het populaire WordPress. Hierin zijn twee cursussen te volgen. De eerste is WordPress met de standaard ‘bouwer’ genaamd Gutenberg en de tweede is bouwen met Elementor.

Beiden zijn uitermate geschikt om een mooie website mee te bouwen, alleen de manier van bouwen is anders. Maar dat maakt het niet minder leuk om te doen. Bij de installatie van WordPress zit standaard de Gutenberg-bouwer in het pakket. Deze bouwer werkt met handige ‘blokken’ om een webpagina te bouwen. Blok voor blok. Dus een tekstblok, fotoblok etc.

Bouwen met WordPress en Elementor is ook werken met blokken, maar net weer op een andere manier. Inmiddels durf ik wel te stellen dat Elementor mijn persoonlijke favoriet geworden is en zijn al mijn website hiermee gebouwd. Bekijk deze site maar eens en workshopsmartphonefotografie.nl en cursuswordpressalkmaar.nl.

Gutenberg
Gutenberg editor
elementor
Elementor

Gutenberg of Elementor kiezen?

Die vraag is natuurlijk persoonlijk. Wat ik ervan kan zeggen is dat alles aan te leren is. Ben je een startende bouwer en heb je wat minder met dit soort materie, dan zou ik Gutenberg adviseren. Maar zoek je een creatieve uitdaging en vind je het leuk om dingen online uit te proberen, dan zou ik Elementor adviseren. Maar hoe je het ook bekijkt, beiden zijn zeer goed te doen als je het ook leuk vindt om te doen. Dan heb je de helft al gewonnen.

Een website bouwen is niet moeilijk, maar zijn er wel regels en dingen waar je gewoon rekening mee moet houden. En welke cursus je ook gaat volgen, ik help je daarbij. Op de cursusdag zelf en na afloop. Mijn support is kosteloos omdat ik weet hoe fijn het is als iemand je hiermee kan helpen als je even vastzit. Ik ga er natuurlijk wel vanuit dat je de moeite neemt om zelf dingen te ontdekken. You Tube en Google zijn hierin echt je vriend.

Gratis support en naslagwerk

Bij mijn cursus WordPress met Elementor en Gutenberg zit ook een naslagwerk zodat je het geleerde ook thuis nog eens kan nalezen. Op de dag zelf is de rode draad om gevonden te worden door de zoekmachines. Dat noemen ze SEO. Search Engine Optimalisation. Ik geef doorlopend tips en trucs die ik zelf dagelijks toepas als ik een website aan het bouwen ben. De cursus groepjes zijn tot maximaal 5 personen en kan ik daardoor iedereen goed aandacht geven en is er volop ruimte voor vragen.

De cursus WordPress geef ik in voornamelijk in Wijkcentrum de Oever in Oudorp bij Alkmaar en in De Zwaan Cultureel in Uitgeest. Doe jij mee? Alles is duidelijk en betaalbaar. Volg me ook via mijn Facebookpagina en Instagram-kanaal of maak mij een connectie via het zakelijke LinkedIn.

Ik zie je graag tegemoet op één van mijn cursussen!

Scroll naar boven